3 juli: Tasso Terugkomdag

Ondanks de tropische hitte was dit een opgewekte en goed bezette dag. Afgestudeerden kunnen op deze jaarlijkse bijenkomsten elkaar weer eens ontmoeten. Deze keer konden ze luisteren naar een lezing over zin en onzin van bewustzijnsontwikkeling. Daarna was er de uitreiking van certificaten en diploma's. Alle geslaagden gefeliciteerd!

alt

alt

18 september: Tasso Startdag

Op 17 september was de startdag van het nieuwe opleidingsjaar. Fijn om iedereen weer terug zien na de zomer en we wensen de (nieuwe) studenten een heel leerzaam studiejaar toe.

alt

TASSO OVER DE WERELD

Op 5 en 6 september gaf Hans ten Dam in het kader van het EARTh College les aan studenten In Turkije. Een dag over de angst voor en de gevolgen van verwarring en gekte; en een dag over het integreren van lichaamsdelen die er maar een beetje bij hangen. In de tweede week van september was Hans in India, waar het Tasso-diploma een fel begeerd papiertje is. Hij gaf daar een les over core issue exploraties en op een internationaal congres een eendaagse workshop over 'afsluitbevelen': psychologische blindheid en doofheid. Ook Anita Groenendijk hield de eer van Nederland hoog als spreker. Verder gaven Hans en Trisha Caetano lezingen aan de opleiding voor homeopathische artsen.

Van 23 t/m 27 oktober jl. gaven Hans ten Dam en Marion Boon de eerste postgraduate workshop voor de afgestudeerden aan de Engelstalige, internationale Tasso-opleiding die we tegenwoordig ook in Utrecht geven. Vooral Duitsland en India waren goed vertegenwoordigd. We behandelden nieuwe methoden die maar heel beperkt in het handboek staan of nog helemaal niet. Daar leren we zelf ook weer van. Ook dit was een workshop in het kader van het EARTh College.

Van 30 september t/m 2 november was Hans op het 5de Nationale Congres voor Regressietherapie in Salvador, Brazilië. Hij sprak er over dharmische levens: levens die zielegroei opleveren. Er werd steen en been geklaagd dat het oude handboek niet meer te verkrijgen was, maar er wordt nu gewerkt aan een Portugese vertaling van het nieuwe boek. Van 5 t/m 8 november gaf Hans er een workshop voor coaches in São Paulo in methoden om algemene kwaliteiten te ontwikkelen in een programma dat Personal Mastery heet.

De eerste stappen zijn gezet naar een volledig opleidingsprogramma van Tasso in Brazilië.

alt