Nascholingsmodules Regressietherapie

Tasso Nascholingen organiseert één- en meerdaagse nascholingsmodules. Deze modules zijn bedoeld voor afgestudeerden of bijna afgestudeerden in regressietherapie of aanverwante therapeutische disciplines. De nascholingen kosten € 127,50 per dag (exclusief lunch). NVRT-leden en abonnees van Tasso Faciliteiten ontvangen 10% korting. Voor de onderstaande nascholingen kunt u zich inschrijven per post, per e-mail of per telefoon.


Meestal zijn de nascholingen op zaterdagen en/of zondagen van 10. 00 tot 18. 00 uur. Alle modules worden sinds 1 september 2013 gegeven op de nieuwe locatie 

Muurhuizen 104 
3811 EL Amersfoort 

Als je je opgeeft, ga je akkoord met de Algemene voorwaarden nascholingen.

De nascholingen zijn erkend door NVRT, Earth-NL en VIV.

Scroll naar onder voor gegevens waar/hoe je je kunt opgeven.


Jacqueline Klein
Personal Tuning Therapie
18 februari 2017

Bij klachten als burn-out, CVS, fibromyalgie, PDS, chronische pijn en stress, en andersoortige problematiek kun je met regressie naar de oorzaken van deze aandoeningen gaan. Met Personal Tuning geef je je cliënt daarnaast een krachtig handvat om het fysieke herstel te versnellen. Voor mentale cliënten is deze therapie geschikt omdat je met de adem direct naar je emoties gaat. Hiermee kunnen ook deze cliënten vaak wel in regressie.
In Personal Tuning Therapie staan adem, houding, voeding en beweging centraal. Het doel van deze therapie is het herstellen van de hormoonbalans. Je leert in deze nascholing wat de therapie voor jou doet en voor je cliënten als aanvulling op regressietherapie.
Je leert deze dag een aantal oefeningen: de juiste houding om je lichaam optimaal te laten functioneren en hoe je ademt volgens de principes van Personal Tuning.

Trek gemakkelijk zittende kleding aan waarin je vrij kunt bewegen. We gaan vooral praktisch aan het werk. De nascholing is ook voor eerstejaars studenten geschikt.


Isabel Berendsen 
Nachtkinderen
1 april 2017
Het vinden, helen en integreren van afgesplitste delen van ons onderbewustzijn

Als regressietherapeut zijn we vaak bezig met het helen van Innerlijke Kinderen, het is een belangrijk aspect van regressietherapie en het helpt ons en onze cliënten te helen.
Er zijn echter delen van onszelf die we zelden vinden. Voornamelijk omdat we niet naar ze op zoek zijn, omdat we niet beseffen dat we ze kwijt zijn. Maar ook omdat ze zich verstoppen op plaatsen waar we zelden komen.
Het zijn delen die zich afsplitsten op momenten dat we niet bewust waren: tijdens een droom of nachtmerrie, een operatie onder verdoving, een buitenlichamelijke ervaring of als we een ‘heldere’ waarneming hebben die traumatisch is, maar waar het waakbewustzijn geen weet van heeft.
Ik heb deze delen Nachtkinderen genoemd. Het zijn Innerlijke Kinderen die zich anders gedragen en hebben een andere aanpak nodig dan ‘gewone’ Innerlijke Kinderen. Deze Nachtkinderen hebben ons veel te vertellen en te leren. Ze zijn vaak verbonden met vorige levens, fysieke klachten en helderziende waarnemingen/intuïtie. Het gaat bij Nachtkinderen meestal om een thema dat door meerdere levens heen speelt. Bovendien is er bijna altijd een verloren talent of vaardigheid terug te halen als je met een Nachtkind werkt.
Al met al is er veel winst te behalen als we onze Nachtkinderen vinden, helen en integreren. Daar geeft deze nascholingen alle gereedschappen voor.
Nachtkinderen zijn vaak te vinden in dromen, nachtmerries, lichaamsdelen, andere planeten, het heelal en andere dimensies. Door de aard van de sessies is het voorwaarde dat je je eigen werk gedaan hebt, als therapeut én als cliënt. Daarom is deze nascholing alleen voor afgestudeerde regressietherapeuten
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Isabel Berendsen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Sexual issues and regression therapy
Trisha Caetano
8 en 9 april 2017

This is an intense weekend containing necessary knowledge for any therapist. There is so much sexual abuse in all cultures that we as therapists have to be able to work with the particular differences between sexual abuse and other traumatic forms of abuse. It is most important that we have the personal and specific professional skills to assist the client heal their own sexual issues from the past.

Sexuality has been stigmatized by religion, society and cultures. Judgment and misunderstanding, pain, guilt and compulsion are common threads going through many sexual issues.
As therapists we must transcend judgment and opinion in both ourselves and with our clients.

This Master Training is designed for professionals. The training will include:
- Group interactive process
- Role-play
- Group imagery methods,
- Boundary and communication skills
- Lecture
- Demonstrations
- Specific body work methods to release body sensations resulting from sexual abuse

Sexual abuse is an extensive subject and the training will be designed to meet your needs as a therapist. You are encouraged to ask questions in your specific areas of concern. There will be handouts in English. Depending on time, as many of the issues listed will be covered:
* Focus in the training is on practical and specific methods and tools you need
* How to use a multi-dimensional, dynamic approach working with sexual abuse
* What defines sexual abuse, how do you recognize it in your client?

* Past life sexual abuse and the imprint on the present life
* Past life re stimulation of repressed present life sexual trauma
* How to therapeutically work with sudden emergence of repressed sexual abuse memories and body sensations
* False-memory syndrome

How to understand the multi-level impact of incest on the client.
How to work with incest in both the client and in the family
* Confronting the abuser

Issues of trans-gender, homosexuality, transvestites, sadomasochism, compulsive masturbation, sexual addictions and pedophilia in regression therapy

Dit weekend is ook voor eerstejaars toegankelijk.


Fysieke integraties, of 'Het integreren van lichaamsdelen'
Marion Boon
13 mei 2017

Ons lichaam heeft bewustzijn. Organen kunnen overgevoelig raken door opgeslagen onverwerkte emotionele of mentale ladingen. Vooral Pieter Wierenga wees erop dat afgesplitste persoonlijkheidsdelen zoals 'innerlijke kinderen' zich vaak ‘vastgehecht' hebben aan een orgaan of plek in het lichaam. Regressies geven aan dat oude pijn van lichaam en ziel zich blijft aandienen, totdat die uiteindelijk wordt onderzocht en verwerkt. Vaak uit zich dat in medisch onbegrepen kwalen, en daardoor is dat onbegrepen verleden zeer storend in het heden. Maar er is meer – we vinden in regressies ook hinderlijke opvattingen ten opzichte van jezelf, zoals minachting van een deel tegenover het andere, of superioriteit van een deel tegenover het huidige lijf of tegenover de huidige incarnatie. Dit soort mentale opvattingen, die vastgezet zijn in de tijd, zitten ook in het lichaam opgeslagen. In 'Catharsis, Integratie en Transformatie' geeft Hans ten Dam het duidelijk aan: een deel kan zich inferieur of superieur voelen aan de rest van het lichaam. Hier is dan een bepaalde opvatting vastgezet in een bepaald lichaamsdeel. Het gevolg is dat zo een lichaamsdeel niet helemaal meedoet met de rest. Dat tast je gevoel van 'eenheid' aan, bovendien heeft deze niet-geïntegreerde toestand aantrekkingskracht voor aanhechtingen.

Organen en weefsel hebben een bewustzijnsgraad die identiteit herkent. Daardoor kan donor-weefsel dat zeer goed is uitgezocht en behoort tot dezelfde bloedgroep en de juiste weefseltypering heeft, toch worden afgestoten, ontdekten de eerste chirurgen die transplantatie (van nieren) uitvoerden, tot hun verbazing. Wij voegen daar het fenomeen van 'niet-eigen energie' en 'lichaamseigen energie' bij. De energie van de vorige eigenaar zit er veelal nog bij of in, en de identiteit wordt door het authentieke weefsel herkend als vreemd, en dus afgestoten.

Behalve door eigen interne oordelen van superieur of inferieur, kan ons lichaam ook belast zijn door oordelen en invloeden van buitenaf. We hebben een opvatting letterlijk geïncorporeerd. In deze nascholing werken we met cognitieve en fysieke componenten in de visualisaties. We richten ons op technieken voor integratie, die soms wel tijdens de opleiding aan de orde kwamen, maar die breder kunnen worden onderzocht en toegepast. De deelnemers zullen wederom 'eigen werk' kunnen doen. Je krijgt voorbeelden, een casus en praktische oefeningen mee, die je zelf kunt toepassen. Het kan verrassend zijn als het lichaam opeens duidelijk aangeeft wat er gedaan kan worden aan een hardnekkige kwaal. Therapeuten kunnen deze benadering voor integratie toepassen in de praktijk, en sommige oefeningen lenen zich ook voor gebruik in een workshop voor een breder publiek.


Geef je op via:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel. 06-24345464

Muurhuizen 104 

3811 EL Amersfoort .

Geef svp je NAW-gegevens door, telefoonnummer en e-mail, je vooropleiding en of je lid bent van Tasso Faciliteiten en/of NVRT.